VALPBLOGG

Förlåt att det gått några dagar sedan jag la ut bilder men då jag har Cateringföretag och denna vecka har Stockholm utsläpp av sina studenter så spisar och ugnar har gått på heltid. Här kommer äntligen ett par videor och några bilder på sötnosarna. 

Valparna är nu 4 veckor och nu har det hänt massor. De är nu mycket medvetna om sin omgivning och då de har börjat få mat av mig flera gånger per dag så har jag också blivit väldigt intressant för dem :-)  Jag börjar redan vid första målet att vissla så att de lär sig att den visslingen betyder något roligt/intressant. Det gör att jag sedan kan använda den visslingen när jag vill ha deras upmärksamhet.

Idag tog jag ut allihop för första gången. Det är alltid lika fascinerande hur snabbt de vänjer sig vid nya miljöer och underlag. De blir lite låga under några minuter men sedan verkar de snabbt vänja sig. Nu ska jag bara lära dem, med Pixies hjälp, att gå in och ut själva så att jag slipper bära dem. Det ska bli skönt när vädret tillåter att de är ute under dagarna.

De har fått sina namn nu och är registrerade hos SKK. Jag har teman på mina kullar och den här gången har jag valt juveler. Då mitt kennelnamn Periwinkle (vintergröna) är engelskt så döper jag alltid valparna med engelska namn, det låter konstigt annars tycker jag. Tikarna:  Captivating Chrystal,  Just Jade, Sparkling Sapphire, Excellent Emerald,  Raving Ruby   Hanarna: Dazzling Diamond, Jumping Jasper, Terrific Topaz, Outstanding Onyx, Gorgeous Gem

6. jun, 2015