Nytt / News

Välkommen på field-BPH!

Inbjudan till BPH för field här!

Det är superbra om så många fieldar som möjligt deltar!

Vad som är bra med BPH är att alla kan delta, ung som gammal, och att man inte behöver (faktiskt inte ska) träna på någonting alls innan - utan 
kom som du och hunden är, helt enkelt!

Information om BPH här.

SE(U)CH Bogdogs Pearl of Passion "Pixie"


Trots icke tävlingsmänniska så var det väldigt roligt att kennel Periwinkle's blev bästa uppfödargrupp på Världsutställningen, att Göte blev Juniorvärldsvinnare och Nexus finsk champion!
På bilden P Mocca, P Myrra, P von Goethe, P Hunter's Moon.


GAMLA NYHETER

2012-01-07

Hemsidans uppdateringar duggar inte precis tätt och när det väl är dags så kommer jag inte ihåg hälften av vad som hänt under det senaste halvåret. Det har varit ett år fyllt av känslor, bra och dåliga. Man lär sig säkert något av allt som sker men en del lärdomar känns det som om man kunde vara utan.

Under våren föddes Adas och Svantes valpar. En kull jag är fantastiskt nöjd med och följer med spänning. En av de saker som är så fantastiskt med att ha valpar är att det resulterar i alla er valpköpare. Ni tar hand om "mina" valpar på ett föredömligt vis och jag är stolt över er alla.

Utställningskarriären har börjat för ett par av valparna. Nu i helgen som var debuterade Periwinkle's Scot Free  "Zigge" med matte Elisabet Kuntze och Periwinkle's Golden Opporunity "Ludde" med husse Christer DeFlon på MyDOG i Göteborg  Första dagen vann Zigge över Ludde och den andra dagen tvärtom, vilket talar sitt tydliga språk hur svårt det är att döma valpar under utveckling. Christer DeFlons Periwinkle's Chocoholic "Nalle" slog till med ett tredje cert och blev SEU(U)CH. Stort Grattis till alla!


Elisabet och Zigge                 Christer och Ludde

Jag var själv iväg till Mjölby i höstas med min och Diana/Tommy Rydbergs "Inez"
Periwinkle's Sharp Cookie som slog till och blev BIR-valp i mördande konkurrens:-)


Inez   6 mån

Året avslutades utställningsmässigt med att Periwinkle's Hunter's Moon  "Nexus" med matte Anette blev BIR på Stockholmsmässan. GRATTIS till er från en mycket stolt uppfödare.


"Nexus"

Under året som gått (och även tidigare förstås) har jag följt Sussie Adeheds framfart i markerna med Mocca och nytillskottet Myrra. Hennes envishet och uthållighet när det gäller jaktbiten är mycket imponerande och jag ser fram emot att en dag få kennelns andra fullchampion. Båda hundarna har fått godkänt norskt jaktanlagsprov där domaren dessutom tyckte att Myrra var färdig för större utmaningar. Jag betvivlar inte en sekund att Sussie kommer att lyckas. Dessutom har Myrra inlett sin utställningskarriär  med att ta 4 cert och ett reserv-cert under året.  Grattis till dig Sussie!


Myrra  10 mån

Kennelns första rallylydnadsmeriterade är Periwinkle's Criollo, grattis till matte Elin Karlsson som arbetar så duktigt med Lukas.


Lukas

 

2011-05-30

FRAMGÅNGAR I HELGEN.
Det har varit dubbelutställning i helgen,  Österbybruk och Vallentuna. I lördags i Österby fick Fia Nordgrens Periwinkle's Hazelnut Swirl "Japp" Certet och blev BIR. Sussie Adeheds Periwinkle's Myrra knep BIM:et. Mycket välförtjänt i en mördande konkurrens.  På söndagen slog Japp till och blev CHAMPION genom att i Vallentuna ta sitt tredje Cert.

GRATTIS TILL ER BÅDA och en extra kram till Fia och Japp.


Japp                             Myrra


2011-04-21

Idag har fåren, nu döpta till Stella Polaris och Bellatrix (lammen förblir namnlösa då de ska hamna i grytan i slutändan),blivit klippta. Jag fick hjälp av en proffessionell klippare, smidigt värre! De är inte så vackra men det blir bättre om ett par veckor när det växt ut lite.

2011-04-11

Här går vi i väntans tider och håller alla tummar och tår att Adas valpar föds utan komplikationer. I lördags var vi på jaktkurs på Kungberga här i Nyköping. Vi hade en jättetrevlig och lärorik dag professionellt ledd av Helene Käll. P. Criollo "Lukas" med matte Elin från Skövde var med för första gången och jag hoppas att de fick blodad tand att fortsätta träna, de var jätteduktiga båda två. P. Cinnamon "Svante" med matte Johanna från Mellerud har kommit lite längre och skötte sig som vanligt utmärkt, nu hoppas jag att de siktar på grundprov. Själv gick jag med Murklan som jag som vanligt inte tränat tillräckligt med men det ska självklart bli ändring på det:-)

 

I Finland har Periwinkle's Pure Moonlight  "Raju" tagit ytterligare ett Cert och hans "plastsyster" Periwinkle's Burnished Bronze   "Muru" har tagit sitt sista Cert och nu behöver hon jakttestet vilket kanske blir av till sommaren. Well done, Minna!

           
"Raju"                                                                                           "Muru"

 


Thulo tog Johannas kaffekorg i besittning.

 

2011-03-09

I väntan på att Murklan  (P. Fire Flame) ska få en egen sida så kommer här en bild på min nu tvååriga, värme-älskande raring. Hon kan ligga långa stunder framför braskaminen och stirra in i elden, undrar vad hon tänker?!?!

 

Jag och flickorna har varit och besökt Fia/Roger/Märta/Tora/Roy/Japp. Ada såg sin chans att få lite kärlek i soffan av Märta.

   
              En lite sömnig Japp

 

 

2010-10-28

Som MYCKET stolt uppfödare vill jag presentera

SEU(U)CH, SCH PERIWINKLE'S CARAWAY WITH RAYWEY  "Titan"

han har som andra svenskfödda field fått engelskt utställningschampionat.

Thank you Ruth for everything you have done to give Titan his title, the second Swedish bred field to become a SCH in Britain. I am so very proud of you both.

 

2010-08-22

Jag har verkligen inte varit bra på att uppdatera men jag får väl skylla på att jag nu flyttat till min gård i Stigtomta, 2 mil utanför Nyköping. Flytten gick mitt i värsta värmen så uppackningen gick/går väldigt långsamt. Jag har massor av idéer för mitt "nya" liv en del blir nog verklighet inom närmsta året och en del får nog av ekonomiska skäl ligga lite på is.

Förra helgen gick årets Fieldträff av stapeln, denna gång i Ånnaboda utanför Örebro. En mycket trevlig helg och massor av ögonfröjd i form av härliga fieldar i alla åldrar. Det är så roligt att få följa sina egna och andra uppfödares avkommor vartefter de åldras. Fielden är ju så sent utvecklad att det sker massiva förändringar varje år. Jag måste också tacka mina underbara valpköpare som var där, jag uppskattar att ni är så engagerade och duktiga med era hundar. Titti och Margareta, ni gjorde ett fantastiskt jobb i ringen med era hundar, jag är mäkta stolt över er. Karin, roligt att du ville bo med oss så jag fick träffa fina Smilla (och dig) lite mer.

 

ADA ÄR DRÄKTIG!

Valpar väntas (om allt går som det ska) i början av oktober. Pappa är Periwinkle's Spirit of Freedom " Nelson".

För mer information ring mig 0155-22 70 90, 0708-40 22 92

             
                                                                                                                                                                          Foto. Mia Sandgren

 

Jag vill också visa min fantastiska katt Thulo. Jag hade väldigt klart för mig vad jag letade efter när jag skulle skaffa en ny katt för ett och ett halvt år sedan. Thulo uppfyllde i stort sett inte några av de kraven men jag hade tröttnat på att leta så jag tog honom i alla fall. Jag har fått en helt underbar katt som är så otrooooligt cool och interagerande med hundarna. Han och Murklan är nästan lika gamla och leker vilt med varandra. Han fungerar toppen att träna s.k. katthatande hundar, han sitter bara och tittar lugnt på dem och sedan går han fram och stryker sig mot deras ben.

     
                                                                                                      Foto: Mia Sandgren

 

2010-05-16

Igår var det utställning på Skokloster, tack och lov att den är tillbaka på "rätt" plats igen. En helt fantastisk dag fick vi. Första riktigt varma dagen med en lagom sval fläkt från vattnet nedanför det vackra slottet. 15 fieldar var anmälda för Mrs. Carole Coode, England. Ada blev 4 av tikarna med CK vilket jag blev mycket stolt över. Muskot visade igen vilken härlig field han är och i så väldigt fin utställningskondition att han blev BIR och BIR-veteran med Cias Tara som BIM. Båda dessa gick sedan och placerade sig i finalerna, Tara blev BIS-5 i BIM-finalen och Muskot slog till som BIS-4, BIS-veteran och därmed "Bästa spaniel". Stort GRATTIS till Anette!
(se hela resultatlistan på www.fieldklubben.se)

 

 

2010-05-01

Jag och Murklan har varit på viltspårkurs i Östhammar med Helene Käll och Eva Sandberg som kursledare. Mycket givande och trevlig dag med bra väder och trevligt sällskap. Det var första gången som Murklan gick spår så det gick lite tvekande och hennes stora viltintresse gjorde att nosen ibland riktades åt andra håll än där vi lagt spåret, men övning ska ge färdighet heter det så det är bara att sätta igång.......    Tack Helene och Eva!   Nedan följer lite bilder från dagen.


       
Samling på morgonen och utdelning av blod och klövar. Sedan hjälptes vi åt att lägga spåren.

        
Helene informerade om spårläggning, Annelie, hennes mamma, Fia och Karin lyssnar mycket koncentrerat.

    
Hela gruppen gick med för att se lite hur det gick för de andra, man lär sig mycket på att observera. Helena/Murklan och Klas/Morris
       
Fia/Japp                                                                           Annelie/Happy                      

 

2010-04-03

"MUSKOT DID IT AGAIN"


Muskot slog till igen och blev BIR på "Lilla Stockholm", domare var Mrs. Meriel Hathaway, Storbritannien. Lillgubben "Nexus", Periwinkle's Hunter's Moon, gjorde mig och Anette mycket stolta genom att ta sitt andra CERT. Törnskogens Tom Timmerman "Lukas" fick CACIB. BIM blev Ceben Tara och tikcertet tog Periwinkle's Cassia "Cassie" (äg Eva Sandberg) Hon blev genom detta SE U(U)CH   GRATTIS!  Vi tog tyvärr inga bilder från evenemanget.

Domaren var en trevlig "Lady" som tog sig tid med hundarna, var mjuk och försiktig med dem och som tog fasta på typiska fieldegenskaper.Det är roligt att ställa för domare som är lite extra kunniga och engagerade i rasen och det tycktes Mrs.Hathaway vara.

2010-03-20

SE U(U)CH GOLOWOREZ TOP OF THE WORLD
 

Ada tog idag i Högbo sitt sista CERT och blev champion. Domare: Jessie Borregard-Madsen, Danmark


 "Ada"

 

2010-02-28

GRATTIS PÅ  1-ÅRSDAGEN
NEXUS, SVEN, BUSTER, SIMON, MURU, TOFFI OCH MURKLAN (LUKTÄRTSKULLEN)

2010-01-24

Ännu en utställning där "Muskot" Arishmell Arthur rönt framgångar. På Strömsholmsutställningen idag blev han både BIS-4 och BIS Veteran. Rasen dömdes av norska domaren Kari Granaas-Hansen. Periwinkle's Mocca "Mocca" blev BIM och Cias Ceben Vilja "Vilja" tog sitt tredje Cert och blev Champion. GRATTIS till er alla!  Periwinkle's Hunter's Moon "Nexus" ställdes också ut och fick en hedersvärd 1 med HP och mycket fin kritik i juniorklass. "Behöver utvecklas" stod det bl a och det får vi hoppas när han bara är 11 månader:-)

Muskot har förutom utställningen varit på "date" med Ärtan i helgen och förhoppningsvis föds det valpar i slutet av mars.Fina Muskot BIS-4 med en glad och stolt matte Anette.BIM och BIR


Periwinkle's Hunter's Moon   "Nexus"  11 månader

 

2010-01-15

GRATTIS! till Sussi och Mocca som på My Dog i Göteborg slog till och blev BIR båda dagarna.

Beauty and brains!

Jag är också mycket stolt över Periwinkle's Chocoholic "Nalle" som tog sitt andra Cert. GRATTIS! till familjen de Flon.

Periwinkle's Chocoholic "Nalle"   HD A och ögon u.a   äg. Christer de Flon, GöteborgÄr det de´ här man kallar kärlek?

Även min lilla "Murklan" Periwinkle's Fire Flame föll domaren Moray Armstrong från England i smaken och tog sitt första Cert. Som de flesta som känner mig vet så är jag inte så förtjust i att "småbarnen" får Cert. I en liten ras blir det lätt att nästan alla kan bli champions och det gynnar tyvärr inte rasen vilket domarna borde tänka på ibland och vara lite mer restriktiva. Jag är självklart ändå stolt över att min "trea" på
3 veckor blev en certhund :-)

"Murklan"

Nu har sista HD-resultatet på Kiwis kullar med Periwinkl'e Cinnamon "Svante" och med Fieldstar Marcelino "Filur" kommit och det känns jätteskönt att alla 14 avkommor har A eller B höfter.
Tack alla valpköpare för hjälpen med att röntga era hundar. Det är en stor hjälp för framtida planering av min avel.


2009-12-21

Idag fick jag mail från Ricky Lochs-Romans, Kennel Brooklet's i Holland som berättade att Periwinkle's Doc Bartolo "Doc" avlivats drygt 13 år gammal.
Hon bifogade dessa fina bilder från i somras på denna fantastiska hane vars syster Periwinkle's Gilda "Gilda" gett mig så fina avkommor här i Sverige.

       

2009-12-18

Murklan på språng!TRE FINA FLICKOR I SNÖN.

KIWI                                                    MURKLAN                                                      ADA
 

 

 

2009-12-13
Det blir aldrig riktigt som man tänkt sig. Helgen var vikt åt rasmontern på Älvsjömässan, för en gång skull var det varken försäljning på Skansens Julmarknad eller nattarbete så jag såg fram emot kunna dela tiden i montern med Cia och Sussie. Dagarna blir väldigt långa och man blir trött i huvudet av allt surr, samtidigt som det är jätteroligt att få prata sig varm för vår fina ras. Tyvärr gick allt om intet då jag fick en ny näthinneavlossning och opererades i fredags. Inte bära, inte böja mig ner, inte bli ansträngd och helst inte köra bil blev doktorns order. Idag kunde jag dock inte hålla mig så jag körde MYCKET långsamt och försiktigt till Mässan för att se våra hundar i ringen. Av 12 anmälda var 9 st där. Arishmell Arthur "Muskot" avgick med segern (och Bästa veteran där Periwinkle's Bronze Mannikin " Fanny" blev Bim-vet) och Periwinkle's Mocca "Mocca" blev BIM. Certet gick till Winterbourne Hell Freezes Over "Dante".  Grattis till er!  Domare var Alex Krasilnikoff, Danmark. Hur många fieldar han har dömt i sitt liv framgick inte, inte så många tror jag personligen:-)


BIM och BIR


Till "Murklan" 9 mån gav domaren ett 3:e pris!!!!! (inte pga av tänderna).
Det tycker jag var lite orättvist om jag ska vara helt ärlig, men det är domarens uppfattning som gäller.
Tack Sussi för handlings-hjälp!


Rasmontern var mycket välbesökt båda dagarna. Det var väldigt många som kommenterade de fina nya bilderna med vilka vi har försökt visa
fieldens mycket varierade användningsområden. Vi glömde dock att ha med en bild som visade hur fantastiskt bra en field passar i ett knä.......

 

2009-12-08
Den här gången vet jag inte vad jag ska skylla på att jag inte uppdaterat på länge så jag låter bli! Hösten har som väl alla märkt varit MYCKET blöt. Här är det 6 hundar på vardagarna och min väldigt lilla hall förvandlas varje dag till någon slags leråker som framåt kvällen får skrapas ren, se´n är det likadant nästa morgon. Att torka 24 tassar varje gång de varit ute är inget alternativ och "småflickorna" vill gärna gå ut och in lite då och då under dagen. Nedan följer lite bilder som kommit till mig sedan sist och som jag tagit själv.

  
Ada och Kiwi tillsammans i somras och sedan är det Tulo min nya katt. Jag har aldrig stött på en mer lat katt,
han får redan bantarmat för att hålla sig smal, ligger bara inne och snusar. Den enda motion han får är när han leker med Murklan,
de är riktigt goda vänner och rusar genom huset.

 

I SOMRAS TOG CIA OCH JAG EN FIELDTRIP TILL DET STORA LANDET I VÄSTER. VI ÅKTE MEST FÖR ATT SE VAD AMERIKA HAR ATT ERBJUDA VAD GÄLLER FIELD SPANIEL, OM NÅGOT. MAN MÅSTE KOMMA IHÅG ATT DE FÖDER UPP SINA FIELDAR EFTER EN AMERIKANSK RASSTANDARD SOM HAR VISSA AVGÖRANDE SKILLNADER MOT DEN URSPRUNGLIGA FRÅN ENGLAND VILKET GER EN LITE ANNORLUNDA KONSTRUERAD HUND I MÅNGA FALL. RESAN VAR TOPPEN, VI KNÖT KONTAKTER MED MÅNGA TREVLIGA KOLLEGOR OCH PRATADE MYCKET HUND I ALLMÄNHET OCH FIELD SPANIEL I SYNNERHET. OM INTE ETT OVÄDER I NEW YORK HADE GJORT OSS 30 TIMMAR FÖRSENADE HEM HADE ALLT VARIT PERFEKT MEN MINNET AV ALLA MYSIGA FIELDAR GÖR ATT MAN GLÖMMER SÅN´T. MIN SAMMANFATTNING AV RASEN "OVER THERE" ÄR NOG ATT VI SÅG MÅNGA INDIVIDER SOM INTE ATTRAHERADE ÖGAT ALLS, EN DEL SOM VAR RIKTIGT BRA OCH EN ELLER TVÅ SOM JAG HADE KUNNAT TA MED HEM. NEDAN FÖLJER ETT AXPLOCK AV BILDER.

   
Vi hade som sagt trevligt och spenderade 3 dagar på utställning, både inomhus och utomhus i stark värme.
Utomhus har de krav på att det ska finnas tält i ringarna för skugga om man inte står bland de första så blir det att stå i solen.

   
Amerikanarna är ju kända för att vara sociala så det fanns många samlings-tält att tillgå.
På högra bilden syns Winterbourne Lavender Dream "Ella" som är exporterad från Sverige till Kennel Argyle


 

      
Vid inomhusutställningar i USA (och även i andra länder har jag sett) har man ofta en helt egen avdelning för burar och trimbord. Något vi kanske borde följa efter med
tanke på hur trångt det är kring ringarna i Sverige. Runt ringarna finns endast stolar eller bänkar, publikvänligt!  Även i USA dyker det upp okuperade svansar, om än inte så många.
Ägaren till denna hund frågade lite om hur vi trimmar svansarna men nappade inte riktigt på att balansen av hunden skulle vinna på lite kortare fana :-)
   

   
Ringen var väl tilltagen med tejpade, halkfria mattor över hela golvet. De rör sina hundar i ett högra tempo än vad vi är vana här. Man är ofta lite uppklädd när man visar
hund men förvånandsvärt få hade professionella handlers, även om det förekom.

 
På kvällen anordnades middag med Hawaiianskt tema, hula-dansare ingick och även möjlighet att prova på. Trevligt och opretensiöst var det!

   
Varken Cia eller jag är speciellt intresserade av shopping så med vårt djurintresse drogs vi till ett zoo utanför Milwaukee. Väldigt fint var det även om det alltid känns
lite konstigt med inspärrade djur. Bergsgeten rörde inte en min hela tiden jag tittade på den och björnen sov djupt i sin hängmatta.

 


Hemresan gick från Chicago så vi tog en egen redigerad tur med hyrbilen genom "down-town".  Jag fick äntligen köpa en äkta "doughtnut" på Dunkin´ Donuts och vi tog en liten shoppingtur bland
alla kända butiker. Vi gjorde även ett försök att åka upp i Sears Tower men med 1,5 timmars väntan för att komma till hissen kändes det helt plötsligt inte lika intressant.   Bye, Bye USA!

 

  
I höstas hade vi en fieldträff på gården Kungberga utanför Nyköping som ägs av Cias föräldrar Lena och Otto. Här finns en jättestor fårhage där hundarna kan
springa fritt, vi lyckades också få till en gruppbild med nästan alla hundarna. Vi hade väldigt trevligt med mycket god mat och fieldsnack.

 


Under hösten har Sussie med Mocca, Cia med Tara, Janne med Monie, Lotta med Cosmos och jag med Ada tränat jakt med hjälp av rapphöns som vi haft i voljär och släppt ut i omgångar. Rapphönsen är så tacksamma då de
fåglarna som är kvar i voljären kallar hem sina utsläppta kompisar som då undviker att bli tagna av räven eller rovfågel. I jaktträningen ingår förstås att vi även har skjutit en del av fåglarna och då kunnat träna både
stötar och apportering i rätt miljö. Ovan är det Ada som söker, stöter och sedan har apporterat en rapphöna.

 

HÄR FÖLJER BILDER SOM KOMMIT TILL MIG PÅ HUNDAR JAG FÖTT UPP. FÖRST UT ÄR 3 HUNDAR EFTER IXIA BRITANNIA "KIWI" OCH FIELDSTAR MARCELINO "FILUR"

      
Periwinkle's Spirit of Freedom    "Nelson"    äg. fam. Norberg, Umeå


              
                            Periwinkle's Dart's Defender   "Dart"  äg. Fam Nordin, Surte                                          P. Magnifica  "Rosa"    äg. Fam. Westberg, Undersåker
                                                                                                                                                              som här fått sitt första CERT

 

SEDAN FÖLJER HÄR 4 HUNDAR EFTER IXIA BRITANNIA "KIWI" OCH PERIWINKLE'S CINNAMON "SVANTE"

 
Periwinkle's Chocoholic  "Nalle"    äg. Fam De Flon, Göteborg 

    
Periwinkle's Criollo      "Lukas"     äg. Elin Karlsson, Skövde

 


Periwinkle's Daim   "Daim"   äg. Fam. Bergqvist, Örnsköldsvik

 
Periwinkle's Pure Moonlight    "Raju"   äg. Minna Salo, Finland
 

SIST OCH ÄVEN MINST ÄR KULLEN FRÅN 2009 EFTER PERIWINKLE'S ROYAL SCARLET "ÄRTAN" OCH SHERLOCK DES HAIES DE LA CONCHEE "SHERLOCK"

  
Periwinkle's Galaxy     "Buster"     äg. Lina de Wall, Kiruna

     
Periwinkle's Evening Glow    "Simon"    äg. Fam Lindell, Gustavsberg

  
Periwinkle's Burnished Bronze   "Muru"    äg. Minna Salo, Finland


SIST UT DEN HÄR GÅNGEN ÄR FINA ACCOUNT'S KING ARTHUR   "PRALIN"  äg. Helena Borell och Fam. Dolman, Vallentuna

 

2009-06-23
Alldeles för lång tid har gått sedan jag uppdaterade den här sidan och en hel del har hänt. Om jag glömmer någon/något så förlåt mig, ni som känner mig vet hur jag är :-) och alla andra får ha överseende.  Ett antal fina utställningsresultat har det varit under våren. Mocca och Muskot har båda visat framfötterna under våren, bl a med Muskot BIR och Mocca BIM i Almare Stäket, Muskot blev också BIR i Västerås. Fler av mina uppfödningar har debuterat på utställning och har alla skött sig med den äran och fått fina kritiker.

Lotta och Cosmos har klarat anlagsprovet i Viltspår, GRATTIS! och vi väntar med spänning på kommande framgångar.


"Cosmos"


Kiwis kull med Filur från 2008 är redan 1 år fyllda och den första , Smilla, är redan höftledsröntgad med B-höfter, skönt!  Vi hade en träff i Öster 1 maj som var välbesökt i härligt väder. Speciellt vill jag tacka Fredde och Lisa som med sin Pippi från förra årets kull kom och hälsade på ända från Oslo och Margareta och Leif som med sin Nelson ur samma kull kom från Umeå. Det är förstås jätteroligt att få träffa "mina" valpar vartefter de växer. Bilder från den träffen finns som vanligt på fotografen och tillika Ärtans husse Sören Belins sida http://belinphoto.se/Field_Meet_090501/index.html   

Hälsningar har kommit från när och fjärran, nedan är en del bilder jag fått på valpar och unghundar. Jag var igår och hälsade på Simon, Murklans bror, som bor i ett härligt hus vid vattnet på Norra Lagnö. De båda lekta i flera timmar under tiden som jag blev trakterad med middag av matte Titti och husse Lars-Erik. Tack för allt!

   
                      Periwinkle's Evening Glow  "Simon"  16 v                                                 Murklan och Simon och en knut


Periwinkle's Galaxy  "Buster" med matte Lina i Kiruna

 

Här kommer bilder på 4 avkommor efter Ixia Britannia "Kiwi" och Fieldstar Marcelino "Filur"
  
Periwinkle's Perle D'Or   "Lee", 1 år  

   
Periwinkle's Spirit of Freedom  "Nelson"  1 år

  
Periwinkle's Magnifica  "Rosa" 1 år


Periwinkle's Prosperity  "Fazu" 1 år

 

SIST MEN INTE MINST SÅ GRATULERAR JAG FIA OCH 10-ÅRIGA ROY SOM SLOG TILL OCH MED DEN ÄRAN TOG HEM KLUBBMÄSTERSKAPET I LYDNAD 2009

GRATTIS!!!!!

 

2009-06-01

FINA, UNDERBARA GILDA HAR SLUTAT SINA DAGAR. EN SÅ FANTASTISKT FIN HUND SOM GENOM SINA AVKOMMOR KOMMER ATT LEVA VIDARE I FIELDVÄRLDEN. EN BLYG SJÄL SOM HITTADE ETT UNDERBART HEM HOS EVA SOM GAV HENNE ETT HÄRLIGT LÅNGT LIV SOM HON LEVDE TILL FULLO ÄNDA TILL SLUTET.

 

 

2009-04

Periwinkle's Mocca BIM och RES BIM-final SSRK Bohus

2009-04-06
Cia, Sussi och jag har varit i Bohus (gamla Uddevallautställningen) i helgen med Pralin, Mocca, Vilja och Wallis . Vi är alla mycket nöjda med helgen. Domare på lördagen var Monica Blaha som tidigare ägt en fantastiskt vacker field och på söndagen var det Mrs.Frankie Prosser från England som fött upp många vackra fieldar under kennelnamnet Nanddu. På lördagen tog Account's King Arthur "Pralin" sitt sista cert, fick sin championtitel och blev sedan BIR. BIM blev Sussi Adeheds Periwinkle's Mocca "Mocca" som dessutom placerade sig som reserv i BIM-finalen (där hon slog ut 6 andra raser) GRATTIS! Ceben Wallis knep tik-certet. På söndagen Blev "Pralin" BIM, slagen av Madelene Rybergs Maxfield Frosty Morning "Frosty" som med sitt fantastiskt vackra huvud, mörka ögon och fina konstruktion inte egentligen hade någon direkt konkurrens. GRATTIS Madelene!  Ceben Vilja "Vilja" tog tikcertet. Allt som allt hade vi en mycket trevlig helg, det är alltid kul att träffa andra engagerade fieldägare.

   
BIR & BIM LÖRDAG                                                                        BIR & BIM SÖNDAG


2009-02
"EDGAR" (Periwinkle's Freddo)  EN FIN KILLE UR KAFFEKULLEN HAR VARIT PÅ BESÖK FÖR ATT BLI TRIMMAD AV CIA. NU, VID 5 ÅRS ÅLDER KÄNNS DET SOM OM DE ÄNTLIGEN ÄR FÄRDIGVÄXTA. HÄRLIGT MAFFIG BENSTOMME, BRÖSTKORG OCH TOPPENVINKLAR FRAM OCH BAK. DESSUTOM HUR SNÄLL OCH TREVLIG SOM HELST!
     

SÅHÄR MYSIGT HAR MINA TJEJER DET PÅ KVÄLLARNA NÄR MATTE TITTAR PÅ TV.

 


2009-01-14
EFTER ATT UNDER LÅNG TID HAFT PROBLEM MED ATT UPPDATERA MIN HEMSIDA SÅ HAR JAG LÖST DET TILLFÄLLIGT. EN NY HEMSIDA ÄR PÅ GÅNG. MEST SPÄNNANDE JUST NU ÄR ATT ÄRTAN ÄR PARAD MED DEN VACKRE SHERLOCK FRÅN FRANKRIKE.
P G A ATT ÄRTAN BÖRJADE LÖPA "FÖR TIDIGT" FICK JAG MÖJLIGHET ATT FÅ LÅNA SHERLOCK FRÅN HANS UPPFÖDARE. DET HAR VARIT EN FANTASTISK UPPLEVELSE MED EN ALLTIGENOM URTREVLIG (OCH SNYGG) HANE SOM ANPASSADE SIG SNABBT OCH MYCKET VÄL TILL ETT LIV HÄR I KALLA SVERIGE. FÖRHOPPNINGSVIS VET JAG NÄSTA VECKA OM DET ÄR VALPAR PÅ GÅNG.

TACKSAMT NOTERAR JAG IDAG ATT ALLA 7 VALPARNA EFTER KIWI OCH SVANTE HAR A-ELLER B-HÖFTER. STORT TACK ALLA NI VALPKÖPARE SOM STÄLLER UPP FÖR RASEN OCH RÖNTGAR ERA HUNDAR. DET BLIR SÅ MYCKET LÄTTARE FÖR OSS UPPFÖDARE ATT PLANERA FÖR FRISKA HUNDAR I FRAMTIDEN.

JAG HADE ANMÄLT ÄRTAN TILL MY DOG I GÖTEBORG MEN DÅ HON VAR NYPARAD SÅ VALDE JAG ATT INTE TA MED HENNE. DOCK ÅKTE JAG DIT FÖR ATT SE 3 AV MINA UPPFÖDNINGAR I RINGEN. BERTIL LUNDGREN DÖMDE OCH MED FACIT I HAND ÄR JAG MYCKET GLAD ATT JAG ÅKTE NER. PERIWINKLE'S CINNAMON "SVANTE" ÄG. JOHANNA NORDSTRÖM BLEV BIR OCH HANS SON P. CHOCOHOLIC ÄG. CHRISTER DE FLON, TOG HANHUNDSCERTET. I VALPKLASS BLEV P. DARK LADY "SMILLA" ÄG. KARIN INGBRANT, BÄSTA VALP. 

GRATTIS TILL ER ALLA!

Svante   &    Nalle


BIR  &  BIM
SU(U)CH Periwinkle's Cinnamon    och     Ceben Wenda


                                  Periwinkle's Dark Lady  "Smilla"     &    HaSaTy's Alfa Julia   "Lova"  (bild lånad från Fixas hemsida)

 

2008-07-07
GRATTIS TILL ALLA PERIWINKLAR OCH SJÄLVKLART ÄVEN TILL KINGSMIST ARCHER SOM BLEV BIR BÅDA DAGARNA OCH ACCOUNT'S MANNIKIN QUEEN, BÄSTA TIK PÅ VÄRLDSUTSTÄLLNINGEN


I HELGEN HAR DET VARIT VÄRLDSUTSTÄLLNING I STOCKHOLM OCH SSRK PASSADE PÅ ATT ANORDNA EN CIRCUIT-UTSTÄLLNING SAMMA HELG. JAG ÄR MYCKET STOLT ÖVER ALLA DE SOM REPRESENTERADE KENNEL PERIWINKLE. SJÄLV STÄLLDE JAG "ADA" GOLOWOREZ TOP OF THE WORLD I UNGHUNDSKLASS BÅDA DAGARNA OCH HON FICK RESERVCERTIFIKAT DEN ENA DAGEN OCH VANN SIN KLASS PÅ VÄRLDSUTSTÄLLNINGEN VILKET JAG ÄR MER ÄN NÖJD MED. HÄR KOMMER NÅGRA BILDER PÅ "MINA" FINA POJKAR SOM DELTOG. TYVÄRR HAR JAG INTE FOTAT FLICKORNA MEN HOPPAS ATT JAG KAN FÅ BILDER AV DE SOM GJORDE DET OCH ÅTERKOMMA MED DESSA.
     
  P. HAZELNUT SWIRL   "JAPP"                        P. CARAWAY    "TITAN"
          äg.Fia Nordgren                                 äg. Mrs Ruth Fayerman, England

    
P. CINNAMON   "SVANTE"                                  P.CARDAMOM    "SUDDEN"
äg. Johanna Nordström                                            äg. Ulrika Eriksson

   
      P. COSMOS    "COSMOS"                                       P. COOPER   "ROY"     
                  äg. Lotta Käck                                              äg. Fia Nordgren            

2008-06-25
IDAG HAR JAG HAFT BESÖK AV FIA OCH HENNES TVÅ HÄRLIGA KILLAR, JAPP 1 ÅR OCH ROY 10 ÅR MED DEN ÄRAN. KAN KNAPPT TRO ATT KIWIS KULL FRÅN 2007 REDAN ÄR 1 ÅR GAMLA, NU ÄR DET DAGS FÖR HD-RÖNTGEN, JAG HOPPAS ATT ALLA ÄR PÅ VÄG TILL VETERINÄREN, 3 ST TROR JAG ÄR BOKADE REDAN. JAG VÄNTAR MED SPÄNNING PÅ RESULTATEN. 

PÅ BILDERNA NEDAN KAN DU SE HUR STOR SKILLNAD DET GÖR HUR MAN STÄLLER EN HUND, ROY tv KANSKE LITE  MER "FIELDIGT" OCH ROY th  MER "SHOW". VILKET MAN (OCH DOMAREN) 
FÖREDRAR ÄR EN SMAKSAK.
    
VACKRA  PERIWINKLE'S COOPER,   "
ROY",    10 ÅR

  
  PERIWINKLE'S HAZELNUT SWIRL,   "JAPP" ,  1 ÅR

JAG HAR VARIT I GÖTEBORG OCH HÄLSAT PÅ KIWIS SON "NALLE" OCH "DAIM" HAR VARIT HÄR OCH HÄLSAT PÅ. JAG ÄR JU INGEN PROFFSFOTOGRAF PRECIS MEN BÄTTRE ÄN INGET :-)
  
PERIWINKLE'S CHOCOHOLIC   "
NALLE" 11 MÅN

  
PERIWINKLE'S DAIM   "DAIM"  10 MÅN

 

2008-06-02
FINA, VACKRA, UNDERBARA "KANEL" FINNS INTE MER. HON FICK EN FRAKTUR SOM 
TYVÄRR INTE GICK ATT LAGA.

2008-05-01
IDAG HAR VI ÅTER HAFT FIELDTRÄFF HOS SUSSIE I KNIVSTA, GÅ TILL http://belinphoto.se/Field_Meet_080501/
SÅ FINNS MASSOR AV JÄTTEFINA FOTON SOM MIN VALPKÖPARE FOTOGRAF SÖREN BELIN HAR TAGIT. PÅ HANS HEMSIDA FINNS ÄVEN LÄNKAR TILL TIDIGARE TRÄFFAR MED MÅNGA HÄRLIGA BILDER.

2008-02-25
MOA HAR FLYTTAT TILL SIN MAMMA DÄR HON ÄR MYCKET ÄLSKAD OCH LEVER ATT AKTIVT LIV BÅDE I STA´N OCH I SKÄRGÅRDEN. TACK DIANA OCH TOMMY FÖR ATT NI GER HENNE EN NY FAMILJ, JAG VET ATT HON STORTRIVS.

JAG HAR IDAG HÄMTAT KENNELNS SENASTE TILLSKOTT , LEVER-VITA SPRINGER SPANIELN  WITH TOUCH PROUD MARY SOM TILL VARDAGS KALLAS "KANEL". HON SKA INOM KORT FÅ EN EGEN SIDA MED FLER BILDER. TACK ANNA OCH TORBJÖRN FÖR FÖRTROENDET.

2008-01-03
GRATTIS SUSSIE OCH PERIWINKLE'S MOCCATILL BIR PÅ MY DOG I GÖTEBORG.        
          DOMARE    MR. FRANK KANE, ENGLAND       
foto C.Norberg

GRATTIS OCKSÅ TILL JOHANNA OCH "SVANTE", PERIWINKLE'S CINNAMON
     SOM BLEV 2:A BÄSTA HANE PÅ SAMMA UTSTÄLLNING      foto. T. Widholm

 

2007-11

                                
"Russin"             foto. Eva Sandberg
      Teacher's Cool Raisin      

 

2007-11-10
STORT GRATTIS TILL FIA OCH ROY DEN 10 NOVEMBER BLIVIT KLUBBMÄSTARE I  JAKT (INOFF GRUNDPROV NYBÖRJARKLASS)

                            "ROY"
                    foto. Cia Norberg
 PERIWINKLE'S COOPER   
stolt ägare:  Fia Nordgren, Österbybruk

 

2007-08-25
Sussi och Mocca, Lotta och Cosmos, Cia och Pizan/Tara och jag och Ärtan har under våren och sommaren gått jaktkurs. Avslutningen var tre dagars träning på fjället i Bruksvallarna. Jag hade själv tyvärr ingen möjlighet att vara med men de andra tre hade jobbiga men givande dagar då hundarna fick möjlighet att verkligen förstå vad de förväntas göra genom att söka reda på stöta ripor. Nedan några bilder på Lotta och Cosmos "in action", tagna av Cia. Vi fortsätter att träna och siktar på att någon gång faktiskt få våra hundar till start på jaktprov, eller hur tjejer!?!?!

2007-08-19

Jag är mycket stolt som uppfödare till en helt fantastisk Periwinkle's Gilda,11 år BIM på Fieldspecialen 2007. Tack Eva för att du gett Gilda ett sådant fantastiskt liv och som håller henne i otrolig kondition.
 
BIR & BIM Fieldspecialen 2007
Arishmell Arthur, äg. Anette Wahren, Helena Borell  & Periwinkle's Gilda, äg. Eva Sandberg 

                                                                                                                                    foton: Cia Norberg

2007-05-21
GRATTIS Inger och Rolf Sandberg och handler Eva Sandberg till "LEOs"   Periwinkle's Colonel Munro


BIS-2, VETERAN

PÅ UTSTÄLLNINGEN I ALMARE STÄKET 

 

2007-03-29
Jag och Ada har varit på besök hos Eva, Kennel Fieldfare i Nyköping och fick nöjet att titta på det lilla nytillskottet Miranda. Den långa promenaden blev ibland lite för mycket för den lilla som då fick åka ryggsäck en bit.


Miranda med matte Eva


Ada på spaning

2007-03-27

Pralin och hans systrar är alla fria på höfterna.   Jätteskönt!

2007-03-16

Hela "blomkullen" är röntgad och alla har fria höfter! Tack för hjälpen alla underbara valpköpare!

2007-03

VÄLKOMMEN "KULAN"!

KENNELN HAR FÅTT ETT NYTILLSKOTT I FORM AV PRICKIG KATT. RUT BESTÄMDE SIG FÖR ATT FLYTTA HEMIFRÅN FÖRRA SOMMAREN OCH NU HAR ETT AV HENNES BRORSBARN FLYTTAT HIT.
            
                        KULAN                                               KOMPISAR

2007-01-08

GRATTIS SVANTE TILL CERT & BIR
PÅ TRETTONHELGENS UTSTÄLLNING I GÖTEBORG, DOMARE NINA KARLSDOTTER

KIWI KAN NU TITULERA SIG S(U)CH
EFTER ATT HA TAGIT SITT SISTA CERT FÖR OVE GERMUNDSSON I GÖTEBORG

HON BLEV DESSUTOM BIM 
FÖR DOMARE  NINA KARLSDOTTER

                
 Periwinkle's Cinnamon "Svante"                               S(U)CH  Ixia Britannia "Kiwi"
   e. Periwinkle's Espresso  u. Periwinkle's Black Beauty            e. Coverwell Black Douglas   u. Arishmell Alice at Ixia

2006-12-24


SÅHÄR SER DET UT NÄR JAG SÄLJER MINA JULKAKOR ETC PÅ SKANSENS JULMARKNAD

 

2006-09-22

IDAG HADE JAG BESÖK AV "NEO" UR BLOMKULLEN. HAN HAR UTVECKLATS MYCKET FINT OCH LIKNAR SIN PAPPA.


Periwinkle's Sweet William 9 månader
e. Kingsmist Captain   u. Periwinkle's Mocca

 

2006-07-29

GRATTIS ANETTE OCH MUSKOT TILL 
BIG-2 
SKK RANSÄTER
DOMARE: DAN ERIKSSON

2006-07-22

Jag har varit i England och bl a tittat på hundar i en vecka. 34,5 grader varmt på East of England-utställningen, tur att de har krav på tälttak över ringarna annars hade nog både folk och fä svimmat. Jag fick möjlighet att se hur Periwinkle's Caraway "Titan", som exporterades till Mrs. Ruth Fayerman förra året, hade utvecklats och jag måste säga att jag var väldigt stolt när han vann juniorklassen och med en hårsmån missade reservcertet som gick till en mycket snygg svart hane, CARINYSSADER ARTIFICER AT TREVETH. BOS gick till en vad jag tycker väldigt snygg hane,SH.CH.CORALMIST CONSPIRACY AT DIPTONIA och BOB gick till SH.CH.NADANIN JULIANNA JW Sh.CM med reservcertet till RISEKAR ROSE CINDER JW. PERIWINKLE'S CARAWAY      "TITAN"

2006-07-13

Sussie, Mocca, Cia, Tara, jag och Kiwi var i Alfta på jaktkurs i helgen. Den här gången låg koncentrationen på vattenarbete och släpspår. Vi påminns om och om igen om att våra spaniels inte har samma apporteringsanlag som retrievrarna men trägen vinner. Det är bara att gå ut i vattnet och visa hur det ska gå till!! Vädret var härligt och vi hade mycket trevligt.
    
   
                                                                Vattenpassion och apporteringslusta, en sann retriever.

 

2005-08-12(-14)

RASTRÄFFEN 2005

BIM & BIR valpklass 2
"Cassie"                      "Titan"
Periwinkle's Cassia          Periwinkle's Titan
  
äg Eva Sandberg               äg Mrs Ruth Fayerman


BIS                                   BIM
"Muskot"                              "Fanny"
     Arishmell Arthur               Periwinkle's Bronze Mannikin
äg. Anette Wahren                               äg. Christina Filén
                               & Helena Borell                                                                               

 

2005-07-31

JAG ÄR MYCKET STOLT ÖVER KIWI SOM KLARAT 
ANLAGSPROVET I VILTSPÅR. 
DESSUTOM BLEV HON PROVETS BÄSTA ANLAGSHUND!

 

GRATTIS SUSSI OCH MOCCA 
SOM KVALIFICERAT SIG TILL LÄNSMÄSTERSKAPET I VILTSPÅR


2004-12-02

Du var så fin, min vän. Saknaden är ofattbar.                              Vi saknar dig!
        
                          
                         "Bettan"                                                            "Smulan"
                           940605-041202                                                                   950122-041120

              Klicka på bilden!

Det finns en bro som förenar Himmel och Jord. Den kallas för Regnbågsbron, tack vare dess många färger.

Vid denna sida av Regnbågsbron, finns ett land med ängar, kullar och dalgångar med frodigt grönt gräs.

När ett älskat djur dör, kommer djuret till denna plats. Det finns alltid mat och vatten, och varmt vårväder. De gamla och svaga djuren blir unga igen. De som har blivit skadade görs hela igen. De leker hela dagen med varandra.

Men, det är en sak som saknas. De är inte tillsammans med den speciella personen som älskade dem på jorden. Så, varje dag springer de och leker, tills den dagen kommer när någon plötsligt slutar leka och tittar upp. Nosen rycker till, öronen reses, ögonen stirrar, och denna rusar så plötsligt från gruppen.

Du har blivit upptäckt. Och när du och din speciella vän möts, kramar ni om varandra lyckliga att återförenas, för att aldrig mer skiljas åt. Ditt ansikte kysses igen och igen och igen; din hand smeker åter det älskade huvudet, och du tittar åter igen in i ögonen på ditt tillitsfulla djur, som så länge varit borta från ditt liv men aldrig frånvarande i ditt hjärta.

Sedan går ni tillsammans över Regnbågsbron, för att aldrig mer skiljas åt.

Paul C. Dahm 

 

2004-10-02


SOM MYCKET STOLT UPPFÖDARE VILL JAG GRATULERA 
HELENE KÄLL OCH PERIWINKLE'S MAXIMUS   "MAX"
TILL ETT MYCKET VÄLFÖRTJÄNT UTSTÄLLNINGSCHAMPIONAT